Амбасадор Републике Србије у Анголи Милош Перишић састао се, током посете Републици Намибији, са државном секретарком министарства пољопривреде, вода и земљишне реформе Аном Шиведом.

Амбасадор Перишић је указао на традиционално добре и пријатељске односе између Србије и Намибије и потребу за унапређењем сарадње у области пољопривреде.

Он је истакао да је Србија водећи произвођач житарица, семенске робе и механизације у региону и да поред пољопривредних факултета у нашој земљи постоји и неколико института који се баве производњом семена и садног материјала.

Шиведа је истакла да је Намибија веома заинтересована за сарадњу са Србијом, посебно имајући у виду знања и технологије са којима располаже.

Изразила је спремност да у наредном периоду угости делегацију министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и позвала српске привреднике да посете Виндхук.

Она је посебно нагласила да је Намибија један од значајнијих произвођача висококвалитетног меса у Африци, које се дистрибуира целом свету и изразила наду да би намибијско месо могло да се извози и у Србију.

Original Article