Генерални конзул Републике Србије у Франкфурту Бранко Радовановић присуствовао је манифестацији, која је одржана у оквиру „Франкфуртске недеље моде“, на којој је учествовала четрнаестогодишња српска дизајнерка Тара Ћирковић.

Генерални конзул Радовановић истакао је значај српске заједнице за град Франкфурт и покрајину Хесен, у којој живи преко 30.000 српских држављана, а потом захвалио дизајнерки на томе што на најбољи начин представља Србију на међународној сцени.

Том приликом, Радовановић је у разговору са новоизабраном председницом градске скупштине Хилимом Арсланер Гелбази и градоначелником града Франкфурта Петером Фелдманом, који је покровитељ овогодишње недеље моде истакао добре партнерске односе Србије и Франкфурта, а договорени су и први кораци у покретању сарадње „Франкфуртске недеље моде“ са српском модном сценом.

Дизајнерка Тара Ћирковић, познатија као Тара Катарина, сматра се најмлађом професионалном дизајнерком на свету, а своју колекцију представила је пред стручном публиком у галерији породице Монтез у Франкфурту.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)