(Last Updated On: December 18, 2021)

Генерални конзул Републике Србије у Милану Радмила Селаковић изјавила је за Танјуг да српски Генерални конзулат није примио ниједан позив наших грађана због повреде или материјалне штете, након два земљотреса која су потресла јутрос област око Бергама у Италији.

Генерални конзул Селаковић рекла је да се први земљотрес осетио и у Милану и да италијански медији јављају да нема повређених у овим потресима.

Изјавила је да нема ни материјалне штете, и да је, према досадашњем писању медија, након земљотреса оронула једна страна старе грађевине у Бергаму.

,,Епицентар земљотреса, како јављају италијански медији, био је у околини Бергама и кретао се од 4,5 до 4,9 степена по Рихтеровој скали. Други се догодио око 12 часова и био је слабије јачине, нешто више од два степена. Први се доста осетио и у Милану, и свако ко је у то време био код куће или у неким објектима осетио је земљотрес", рекла је Селаковић.

Истиче да у Милану влада претпразнична еуфорија, те да људи више времена проводе на улици, тако да, како каже, многи нису ни знали да је био земљотрес.

,,Након земљотреса, одмах сам позвала запослене у Генералном козулату, сви су осетили земљотрес, али нису владали паника, ни страх, међутим, због предострожности, одлучили смо да изађемо на улицу у случају да се земљотрес понови. Други земљотрес се није ни осетио", испричала је Селаковић.

Kаже да нико од наших грађана није пријавио проблем Генералном конзулату и додала да је контактирала поједине који живе у Бергаму, који су јој рекли да су осетили мало јачи земљотрес.

Селаковић наводи да италијански медији пишу да се тло смирује и да се не очекује да ће се земљотрес поновити.

,,Људи нормално функцинишу и нема панике", рекла је Селаковић.

Извор: Танјуг

Original Article