Генерални конзул Републике Србије у Ријеци Горан Петровић отворио је изложбу „Марија Црнобори – ослушкујићи дах публике" заједно са директорком Јавне установе „Пула Филм Фестивал“ Горданом Растовић.

На изложби, која представља уводни пропратни програм фестивала, изложена је поставка фотографија портрета из најпознатијих позоришних представа глумице одиграних у Југословенском драмском позоришту у Београду у раздобљу од 1947. до 1983. године.

Том приликом, приказана је и пројекција документарног филма „ТВ фељтон – Марије Црнобори", ауторке Оливере Милошевић из продукције РТС у Српском културном центру у Пули.

Такође, у Кину Вали, отворена је изложба „Тошо Дабац: барокни кадар Марије Црнобори" аутора Даниела Рафаелића, на којој су по први пут у јавности представљени портрети и радне фотографије Марије Црнобори, настале током снимања филма „Барок у Хрватској".

Изложбу су отворили градоначелник Пуле Филип Зоричић, директор Јавне установе „Пула Филм Фестивал“ Гордана Растовић и директор Културно-информативног центра Пула Петар Бујас.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)