Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Кореје Хјонг-ћен Чеа.

Селаковић је поручио да пријатељске односе две земље карактеришу интензиван дијалог и добра економска сарадња, указавши да је Србија опредељења за наставак унапређења билатералних веза.

Шеф српске дипломатије је истакао да је сарадња два министарства спољних послова мост за јачање укупне сарадње, те је у том смислу рекао да велики значај имају редовне билатералне политичке консултације на нивоу помоћника министара.

Селаковић је пренео да је Србија заинтересована за даље унапређење економске сарадње и долазак нових корејских инвеститора у Србију.

Министар је навео да постоје значајни потенцијали за повећање извоза прехрамбених и пољопривредних производа из Србије у Кореју.

Такође овом приликом, Селаковић је упутио изразе захвалности Влади Кореје на хуманитарној помоћи нашој земљи у борби против пандемије, као и омогућавању набавке дефицитарне медицинске опреме.

На крају разговора, Селаковић је захвалио амбасадору на ангажману током мандата у Србији, рекавши да ће његов допринос унапређењу односа наше две земље остати упамћен.

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)