У организацији Удружења „Српско омладинско пријатељство“ из Ротердама, у Дордрехту је одржан традиционални крос РТС, на коме је учествовало више десетина деце узраста од 4 до 14 година, међу којима и деца која похађају Српску допунску школу у Ротердаму.

Крос РТС је свечано отворио Милан Вукас, председник Удружења, док су припаднике Српске заједнице поздравили отац Милан испред Српске православне цркве и амбасадорка Ксенија Миленковић, која је уједно уручила медаље и дипломе најбољим такмичарима.

Крос РТС је хуманитарног карактера и овогодишња сакупљена средства намењена су атлетским клубовима „Атлетик“ и „Академац“ из Бијељине, Република Српска.

Поред кроса РТС, у организацији поменутог удружења, а у сарадњи са организацијом „Срби за Србе“ и бројним спонзорима, одржане су хуманитарне акције „Тројка из блока“ и „Баскет из блока“, кошаркашки турнири који су окупили више од стотину припадника српских заједница из Ротердама и Диселдорфа. Поменутом турниру су присуствовали амбасадорка Ксенија Миленковић и саветник Бранислав Грбић.

Original Article