Министар спољних послова Србије Никола Селаковић, на маргинама Министарског савета ОЕБС-а у Стокхолму, састао се са министром иностраних послова Грузије Давидом Залкалианијем.

Министар Селаковић је оценио да су наши билатерални односи традиционално пријатељски и да континуирано напредују, напомињући да постоји велики простор за унапређење сарадње.

Посебно је изразио спремност за даље јачање међусобног политичког дијалога и размену посета на свим нивоима, и позвао је шефа дипломатије Грузије да посети Србију.

Селаковић се осврнуо на недавно одржане билатералне политичке консултације два министарстава спољних послова, указавши на изузетан значај њиховог редовног одржавања.

Шеф српске дипломатије захвалио је Грузији на принципијелној позицији поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије и непризнавању тзв. Косова, као и на чврстој подршци коју нам пружа у оквиру међународних организација.

Када је реч о економској сарадњи, Селаковић је пренео нашу спремност за повезивање привреда, посебно указујући на могућности интензивирања сарадње у бројним областима.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)