(Last Updated On: September 25, 2021)

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром иностраних послова Азербејџана Џејхуном Бајрамовом.

Селаковић је у разговору констатовао да су односи наших двеју држава пријатељски и да постоји заједнички интерес за јачање стратешког партнерства и интензивирање политичког дијалога на највишем и високом нивоу. Истакао је да одлични односи председника Вучића и Алијева умногоме доприносе таквој сарадњи Србије и Азербејџана.

Изразивши још једном задовољство због чињенице да Србија и Азербејџан, као председавајући Покрета несврстаних земаља, заједно у Београду организују скуп поводом 60. годишњице прве конференције несврстаних, Селаковић је истакао да ће то бити још једна прилика за учвршћивање пријатељства и сарадње наших држава.

Шеф српске дипломатије захвалио је саговорнику на доследном ставу Азербејџана да стабилност међународног поретка мора да почива на принципу суверенитета и територијалног интегритета држава, те подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Србија и Азербејџан, према речима министра Селаковића, имају велики неискоришћен простор за интензивирање економске сарадње, и зато је веома важно да Мешовити комитет за трговину и економску сарадњу настави да пружа подршку контактима привредника.Original Article