(Last Updated On: May 21, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић присуствовао је отварању 8. Балкан Панорама филм фестивала, на позив директора др Сали Салинија.

На овом фестивалу, у периоду од 21. до 27. маја биће приказан низ филмских остварења из нашег региона, а међу њима и нови филм нашег прослављеног филмског редитеља Срђана Драгојевића.

На позив директора Салинија, отварању фестивала присуствовао је и Јован Пејчић, директор чувеног "Тамбурица феста" из Новог Сада, чији је краткометражни филм о улози тамурица у нашој култури у вечери отварања Балкан панорама фестивала имао запажену гледаност, а ради аутентичности презентације овог дела нашег културног наслеђа, цео догађај је увеличао полусатни концерт женског тамбурашког оркестра из Новог Сада.

Овом приликом, амбасадор Марковић и Јован Пејчић су уручили специјално ручно израђене тамбурице заменику министра културе Републике Турске Ахмету Демирџану, градоначелнику града Измира Тунч Сојеру и градоначелнику изирске општине Буђа Ерхану Киличу, који су и покровитељи овог фестивала.

Балкан филм фестивал је, као и претходних седам, и ове године био изванредна прилика за промоцију наше културе, музике и филма.

Original Article