Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се са министром спољних послова, сарадње, франкофоније, регионалне интеграције и дијаспоре Габона Паком Мубелеом Бубејаом.

Селаковић је захвалио шефу дипломатије Габона што у Београду предводи делегацију те земље на састанку на високом нивоу поводом обележавања 60 година од прве конференције ПНЗ, поручивши да су та посета и сусрет на маргина скупа додатни подстрек за унапређење билатералне сарадње која има много неискоришћених потенцијала.

Министар је изразио спремност Србије за интензивирање политичког дијалога и економске сарадње са Габоном, информишући саговорника о економским успесима Србије и чињеници да је наша земља у последње две године најбрже растућа економија Европе.

Селаковић је, такође, истакао да је Србија веома атрактивна дестинација за директне стране инвестиције, објаснивши да је то заслуга озбиљне и промишљене политике нашег руководства, на челу са председником Александром Вучићем.

Овом приликом, шеф српске дипломатије честитао је Габону на изванредним економским успесима које та земља остварује.

Селаковић је изразио очекивање и да ће бити настављена сарадња на пољу образовања, навевши да је Србија учетворостручила број стипендија које нуди студентима из Габона у оквиру програма „Свет у Србији“.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)