Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са министром иностраних послова, међународне сарадње и дијаспоре Гамбије Мамадуом Тангаром.

Селаковић је изразио задовољство што је Гамбија адекватно представљена на скупу поводом обележавања 60 година од оснивања Покрета несврстаних, изразивши наду да је овај њихов сусрет на маргинама само увод у интензивнију комуникацију и контакте на високом нивоу.

Према речима шефа српске дипломатије, иако су дипломатски односи успостављени давне 1965. године, односи две земље нису на адекватном нивоу, те је потребно заједнички радити на њиховом унапређењу.
Селаковић је рекао да је Србија спремна да успостави сарадњу у бројним областима попут образовања, пољопривреде, грађевинарства, ИТ сектора, економске сарадње и туризма.

Министар Селаковић упознао је саговорника са резултатима економских реформи последњих седам година Србије и да је наша земља у прилици да на различите начине пружа помоћ и подршку пријатељским државама, којима је то потребно.

Посебно је рекао да желимо да дамо свој допринос сарадњи у области образовања и стипендирамо одређени број студената из Гамбије да кроз програм „Свет у Србији“ за студирање у нашој земљи.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)