Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се, на маргинама скупа поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних, са првим замеником министра иностраних послова Узбекистана Фарходом Арзиевим.

Селаковић је констатовао да су односи две земље добри, пријатељски и без отворених питања, али и даље недовољно развијени.

Министар је изнео нашу спремност за јачање политичког дијалога, и, с тим у вези, упутио је позив министру иностраних послова Узбекистана да дође у званичну посету Србији.

Осврнуо се и на недавно одржане политичке консултације два министарства спољних послова, рекавши да су оне оцењене као почетак нове етапе у развоју билатералних веза Србије и Узбекистана.

Шеф српске дипломатије захвалио је на позицији Узбекистана по питању КиМ, изневши очекивање да ће се са подршком те врсте наставити и билатерално и у међународним организацијама.

Министар је пренео да је Србија спремна да успостави и јача сарадњу у бројним областима од заједничког интереса, са посебним акцентом на економској сарадњи.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)