Министар спољних послова Никола Селаковић учествовао је на пословном форуму који је одржан у Бакуу и том приликом поручио да је потенцијал за сарадњу Србије и Азербејџана велики, али да је потребно идентификовати конкретне области и пројекте у којима ћемо сарађивати.

Селаковић је након форума рекао да је договорено да се посебно ради на интензивирању сарадње у пољопривреди, туризму и грађевинарству, нагласивши да је веома важно што су на форуму присутни представници десет компанија из Србије који су заинтересовани да јачају контакте са азербејџанским колегама и размене искуства.

Према речима министра, ови сусрети су веома важни јер се промовише Србија и могућности улагања у нашу земљу, али и наши пословни људи се информишу о могућностима њиховог улагања у Азербејџану.

Селаковић је нагласио да је један од закључака шестог заседања Међувладиног комитета за економску сарадњу две државе да се у одређеним временским периодима организује мониторинг путем видео конференција, на којима ће бити присутни сви ресори и да се на тај начин уради пресек стања и види докле се дошло са реализацијом пројеката и задатих циљева. Министар је рекао да ће таквих састанака бити више током године, као и да ће први бити одржан већ крајем септембра.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)