Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са замеником министра спољних послова Белорусије Сергејом Алејником.

Селаковић je констатовао да се односи две земље базирају на искреном традиционалном пријатељству, културној, историјској и верској блискости, те да се билатерална сарадња успешно развија, али и да постоје бројне области где нису искоришћени сви потенцијали.

Министар је навео да је наш интерес одржавање редовних сусрета на високом и највишем нивоу. Саговорници су, такође, договорили интезивирање сарадње два министарства и одржавање политичких консултација до краја године.

Селаковић је захвалио Белорусији на чврстој и братској подршци и политици непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и противљењу учлањењу Приштине у међународне организације.

Говорећи о привредној сарадњи, Селаковић је констатовао да она није на очекиваном нивоу и да би требало да прати одличне политичке односе, као и да је потребан заједнички ангажман како би се повећао обим робне размене.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)