Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је у Њујорку са министром иностраних послова Републике Кипар Никосом Христодулидисом.

Селаковић је истакао да су билатерални односи традиционално добри, засновани на историјској блискости и пријатељству две државе и народа.

Подвукао је да је Кипар веома важан партнер који принципијелно и активно пружа подршку Србији у кључним спољнополитичким приоритетима – питању Косова и Метохије и интеграцији у Европску унију.

Селаковић је захвалио Кипру на чврстом ставу по питању КиМ и њиховој континуираној подршци у спречавању чланства тзв. Косова у међународним организацијама. Селаковић је поновио безусловну подршку Србије територијалном интегритету и суверенитету Републике Кипар.

Информисао је кипарског министра о најновијим дешавањима и безбедносној ситуацији на КиМ, и континуираном непоштовању и непримењивању Бриселског споразума.

Селаковић је напоменуо и интензиван политички дијалог и контакте Србије и Кипра на свим нивоима. Двојица министара разговарали су о скором одржавању седнице две владе.

Шеф српске дипломатије поручио је да је интерес Србије што интензивнија економска сарадња са Кипром, и казао да је наша земља отворена за привлачење додатних кипарских инвестиција.

Министар је захвалио Кипру на активној подршци коју нам пружају у процесу евроинтеграција, и поручио да је Србија заинтересована и за додатне форме сарадње како би се што пре интегрисала у ЕУ.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)