Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас у Њујорку са министром иностраних послова Кувајта шеиком Ахмедом Насером Ал-Мохамедом Ал-Сабахом.

Саговорници су констатовали да Србију и Кувајт карактеришу историјске и чврсте везе током 60 година билатералних односа.

Шеф српске дипломатије пренео је спремност Србије да ради на јачању билатералне сарадње са Кувајтом у областима од обостраног интереса, посебно економије.

Саговорници су изразили интересовање да се на нивоу министара спољних послова што пре покрене рад Међувладине комисије за економску сарадњу.

Селаковић је додао да би јачању сарадње допринело и интензивирање политичког дијалога два министарства и размена посета на високом нивоу, позвавши свог колегу у званичну посету Србији. Министар Ал-Сабах је прихватио позив и потврдио заинтересованост да се посета реализује у наредних месец дана.

Такође, Селаковић је изразио задовољство да ће Кувајт, као државу чланицу Покрета несврстаних, на предстојећем скупу у Београду, поводом обележавања 60 година Београдске конференције, представљати министар Ал-Сабах.

Министар је кувајтског колегу информисао и о успесима економских реформи Србије у протеклих седам година.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)