Запослени у Министарству спољних послова Србије данас су, у складу са недавно обновљеном традицијом, обележили Бадњи дан уношењем бадњака у ову институцију.

Бадњак су у зграду унели државни секретар Министарства спољних послова Немања Старовић, начелници одељења и амбасадори.

Старовић је овом приликом окупљеним колегама поручио да је дан када се дочекује најрадоснији празник Христовог рођења прилика за преиспитивање шта је све од прошлог Божића српска дипломатија учинила на корист отаџбине.

„Ово је прилика је да размислимо и о томе какви нас све изазови очекују у години пред нама, која сасвим сигурно неће бити лака, али када знамо шта је оно што представља суштину нашег позива и због чега смо у овој служби у којој јесмо, ако знамо да смо сви заједно на бранику наше отаџбине коју ваља бранити између осталог и у међународној арени, ништа од тих изазова заправо неће бити несавладиво“, рекао је Старовић.

Свечаном уношењу бадњака у Министарство спољних послова је, осим запослених, присуствовао и протојереј Ненад Јовановић из Храма Светог Саве.

Традицију уношења бадњака у Министарство спољних послова је прошле године, након осам деценија паузе, обновио министар Никола Селаковић. Шеф српске дипломатије ове године Бадњи дан и Божић, заједно са директором Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арноом Гујоном, прославља са српском исељеницима у Чикагу.

Original Article