Амбасадор Републике Србије у Комонвелту Аустралије Раде Стефановић у свом првом интервјуу за „СБС радио" говорио је о односима Србије и Аустралије, могућностима за унапређење економске сарадње, а посебно о јачању сарадње са представницима српске дијаспоре у Аустралији.

Амбасадор Стефановић је очување веза између матице и дијаспоре означио као један од приоритета у будућем раду и истакао да ће се трудити да одржава редовне контакте са представницима наше заједнице широм Аустралије.

У том смислу, изнео је очекивање да ће до краја године посетити све аустралијске савезне државе и да ће се, том приликом, срести са представницима аустралијских институција, привредницима, културним радницима и представницима Срба који тамо живе.

Стефановић је нагласио да су врата наших дипломатско-конзуларних представништава увек отворена за сваког нашег грађанина и изразио спремност да се сваки предлог и иницијатива наше заједнице саслуша. Посебно се осврнуо на пројекат изградње дипломатско-конзуларног комплекса Републике Србије у Канбери.

Амбасадор је говорио о великим могућностима за сарадњу у области економије. Детаљно је информисао о економским успесима Републике Србије, инвестицијама и инфраструктурним пројектима у последњих неколико година, као и актуелним економским показатељима. Он је истакао да су макроекономска и финансијска стабилност, уз структурне реформе, створиле повољан амбијент за инвестиције, рекавши да је то шанса и за нашу дијаспору у Аустралији, али и за наше аустралијске партнере.

Стефановић је поручио да су односи два народа историјски увек били добри и позитивни и закључио да ће се трудити да наше билатералне везе побољша и учврсти.

Original Article