Амбасадор Републике Србије у ДР Конго Мирољуб Јевтић је, са колективом Амбасаде, организовао свечани пријем поводом Дана државности Србије у сали хотела Флев.

Пријему је присуствовало више од 200 званичника и 53 представника дипломатских мисија, међу којима су били представници државних и градских власти, војни представници, представници верских заједница, новинари, дипломатски представници САД, Русије, Кине, Немачке, Италије и многи други.

Свечани пријем употпуњен је наступом студенткиње Стеле Мулеко, стипендисте програма "Свет у Србији", као и наступом локалног хора, који је певао химне и две српске нумере, "Марш на Дрину" и "Ој Мораво".

Како се оцењује, овај пријем је највећи до сада организовани пријем од 1961. године, односно од успостављања дипломатских односа Србије и ДР Конго. На крају, свим гостима су подељени пригодни поклони са обележјима Републике Србије. Државна телевизија је у централним вестима објавила снимак са свечаног пријема, извештавајући о организацији овог великог догађаја.

Original Article