Отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић разговарала је са в.д. помоћником министра за међународне организације у кувајтском МИП Абдулазизом Саудом Ал-Џаралом о сарадњи две земље и узајамној подршци на мултилатералном плану.

Видаковић и Ал-Џарала су билатералне односе Србије и Кувајта оценили изузетним, што се позитивно одражава и на успешну сарадњу и комуникацију на мултилатералном плану.

Посебна пажња била је посвећена кандидатури Републике Србије за организацију Специјализоване светске изложбе “EКСПО 2027”.

Видаковић је истакла да је Република Србија у дужем временском периоду била домаћин бројним важним међународним догађајима, те да имамо значајна искуства у организовању таквих скупова, што нас сврстава у озбиљне кандидате за добијање ове кандидатуре,

Ал-Џарала се сложио, истичући и овом приликом изузетно задовољство кувајтског МИП шеика др Ахмада Насера Ал-Мохамада Ал-Сабаха посетом Србији и одвојеним сусретима и разговорима са председником Александром Вучићем, председницом Владе Аном Брнабић и министром спољних послова Николом Селаковићем, на маргинама свечаног обележавања 60-годишњице одржавања прве конференције Покрета несврстаних земаља, октобра 2021. у Београду.

Original Article