Отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић састала се са генералним директором Кувајтског фонда за арапски економски развој – КФАЕД Марваном Ал-Ганемом и његовим сарадницима.

Током разговора, Видаковић је указала на богату историју разумевања и пријатељства наше две земље и изразила спремност Републике Србије за јачање билатералне сарадње и веза са Кувајтом на политичком плану, као и на плану економије, инвестиција, здравства, туризма, инфраструктуре, као и војне сарадње.

Истовремено је презентовала отвореност наше земље за инвестирање и указала на стратешки положај Републике Србије, као и посебне погодности на плану трговине, које нас чине погодним партнером не само у оквиру региона и Европе, већ и шире.

Видаковић је упознала саговорника са економским резултатима Србије у протеклих неколико година, нагласивши да је захваљујући реформама и фискалној консолидацији, као и благовременим и добро осмишљеним мерама током пандемије Ковид-19, српска привреда данас међу најбрже растућим у Европи и да убедљиво предњачимо у региону по износу привучених директних страних инвестиција.

Генерални директор Ал-Ганем изнео је да је фонд и даље веома расположен и спреман за наставак сарадње, предложивши да се у најскорије време организује видео-конференција експерата две стране, како би се договорили кораци будуће сарадње.

Том приликом, обострано је оцењено да је унапређењу сарадње значајно допринела визна либерализација две земље.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)