Отправница послова у Амбасади Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић састала се са извршним директором авио-компаније ,,Џезира Ервејз“ Рохитом Рамачандраном.

Видаковић је упознала саговорника са економским резулататима Србије и нагласила да је захваљујући реформама и фискалној консолидацији, као и благовременим и добро осмишљеним мерама током пандемије коронавируса, српска привреда данас међу најбрже растућим у Европи.

Презентујући отвореност наше земље за инвестирање, указала је на стратешки положај Републике Србије, као и посебне погодности на плану трговине, које нас чине погодним партнером не само у оквиру региона и Европе, већ и шире.

Отправница послова је посебно нагласила да је Влада Републике Србије јуна 2015. године укинула визе држављанима Кувајта, Емирата, Бахреина, Катара, као и Омана.

Извршни директор авио-компаније Џезира Ервејз пренео је да та компанија планира да отвори авио-линију за Београд, који он и његов најужи тим добро познају, истичући при томе природне лепоте не само нашег главног града, већ и целе Србије, као и несумњиви комерцијални ефекат који очекују.

Напоменуо је и да билатерални споразум о ваздушном саобраћају постоји, изразивши спремност да у наредном периоду посети Београд ради начелног договора о отварању авио-линије Кувајт – Београд.

Видаковић је истакла да би се отварање директне авио-линије између две земље, која је у постојала самедесетих и деведесетих година, позитивно одразило на развој укупних односа.

Original Article