Отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић састала се са Абделазизом Султаном Асадом, председником Унијe задружних друштава Кувајта и потпредседником арапских задружних друштава, у чијем саставу је ланац самопослуга веома прихватљивих цена за странце, као и за Кувајћане, са којим је разговарала о могућностима промоције наше прехрамбене индустрије и пласмана прехрамбених производа на кувајтско тржиште.

Видаковић је указала на посебне погодности које Србија нуди на пољу трговине, а које нас чине погодним партнером не само у оквиру региона и Европе, већ и шире.

Отправница послова је упознала саговорникa са економским резултатима Србије у протеклих неколико година, нагласивши да је захваљујући реформама и фискалној консолидацији, као и благовременим и добро осмишљеним мерама током пандемије Ковид-19, српска привреда остварила изузетне резултате, као и да предњачи у региону по износу привучених директних страних инвестиција.

Асад је изразио интересовање за успостављање комерцијалне сарадње са Србијом, у уверењу да су наши прехрамбени производи доброг квалитета, конкурентни и повољних цена. Истакао је да је посета представника Амбасаде Србије и понуда за успостављање сарадње правовремена, будући да је тренутно једна од приоритетних тема у Кувајту обезбеђење сигурног ланца исхране.

Original Article