Отправница послова у Амбасади Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић састала се са амбасадором Јемена Алијем Мансуром бин Сафахом, са којим је разговарала о билатералним односима.

Наша амбасада у Кувајту на нерезиденцијалној основи покрива и Јемен.

Саговорници су се сложили да је обележавање 60. годишњице Покрета несврстаних земаља у Београду, октобра прошле године, било изузетна прилика за дијалог највиших званичника на маргинама тог скупа, оценивши их значајним и на билатералном плану.

Отправница послова Видаковић је подсетила да је министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић у сусрету са јеменским министром иностраних послова на маргинама поменутог скупа пренео спремност Србије за унапређење политичког дијалога и економске сарадње са Јеменом.

Она је истакла да су министри током разговора констатовали да постоје потенцијали за развој билатералних односа, који су неискоришћени због више фактора, али да постоји евидентна обострана воља и интерес да се на томе ради.

Видаковић је изразила задовољство због доделе стипендија јеменским студентима у оквиру пројекта „Свет у Србији“, на чему је амбасадор захвалио.

Original Article