Отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић састала се са помоћником генералног директора Привредне и индустријске коморе Кувајта Имадом ал-Заидом.

Том приликом, Видаковић је указала на богату историју пријатељства између Србије и Кувајта и изразила спремност и жељу за даље јачање билатералне сарадње две земље на политичком и економском пољу, на пољу инвестиција, као и здравства, туризма, инфраструктуре и војне сарадње.

Видаковић је истакла отвореност Републике Србије за инвестирање, њен стратешки положај, као и посебне погодности на плану трговине, које је чине погодним партнером не само у региону и Европи, већ и шире. Подсетила је саговорника да су атрактивни водо-торњеви, светски препознат симбол Кувајта, дело управо наших градитеља.

Отправница послова је детаљније упознала саговорника са економским потенцијалима наше земље, као и економским реформама, које су резултирале тиме да је српска економија данас најбрже растућа у Европи. Нагласила је да је Србија створила најбољу инвестициону климу у региону.

Ал-Заид је рекао да је Кувајт заинтересован за сарадњу са Србијом у три велике области: обезбеђивање сигурног ланца исхране, туризам и здравствени туризам. Навео је да су цене прехрамбених производа у Србији далеко повољније него у другим европским земљама, као и да су изузетног квалитета, што фокусира њихову пажњу управо на нашу земљу и мотивише их на успостављање билатералне сарадње у наведеним доменима, а која је, како је изнео, ранијих деценија била на завидном нивоу.

Имајући у виду да је ситуација са корона вирусом умногоме омела сарадњу две земље на економском плану, предложено је да се почетком децембра одржи онлајн састанак структура у обе земље које су заинтересоване за сарадњу у поменутим областима, како би се детаљније размотрили будући кораци сарадње.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)