Отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић састала се са главном извршном директорком компаније ,,Султан сентр фуд продактс“ (Sultan Center Food Products Co) Хадиџом Оубалом са којом је разговарала о могућностима промоције наше прехрамбене индустрије и пласмана прехрамбених производа на кувајтско тржиште.

Видаковић је указала на посебне погодности које Србија нуди на пољу трговине, а које нас чине погодним партнером не само у оквиру региона и Европе, већ и шире.

Упознала је саговорницу са економским резултатима Србије у протеклих неколико година, нагласивши да је захваљујући реформама и фискалној консолидацији, као и благовременим и добро осмишљеним мерама током пандемије Ковид-19, српска привреда остварила изузетне резултате, као и да убедљиво предњачимо у региону по износу привучених директних страних инвестиција.

Директорка компаније Хадиџа Оубала изразила је интересовање за успостављање комерцијалне сарадње са нашом земљом и истакла да је да је посета представника Амбасаде Србије и понуда за сарадњу правовремена, будући да је тренутно једна од приоритетних тема у Кувајту обезбеђење сигурног ланца исхране.

Original Article