Отправница послова Амбасаде Републике Србије у Кувајту Сања Видаковић разговарала је са помоћником генералног директора Привредне и индустријске коморе Кувајта Имадом Ал-Заидом.

Она је указала на богату историју разумевања и пријатељства између наше земље и Кувајта и изразила спремност и жељу за јачањем билатералне сарадње, нарочито на плану економије, инвестиција, туризма и инфраструктуре.

Истакла је активни допринос Ал-Заида у покретању сарадње привредних комора две земље, јер је на његову иницијативу у марту ове године дошло до састанка њихових представника, чиме су, након дужег периода застоја, отпочели разговори о наставку привредне сарадње две земље.

Саговорника је укратко упознала са економским потенцијалима наше земље, нагласивши да је Србија створила повољну инвестициону климу у региону и указавши на њен стратешки положај, као и посебне погодности на плану трговине, које нас, посебно у актуелном тренутку кроз који пролази Европа, чине погодним партнером не само у оквиру региона и Европе, већ и шире.

Отправница послова је саговорнику уручила и списак произвођача прехрамбених производа из Србије.

Ал-Заид је подвукао заинтересованост Кувајта за сарадњу са Србијом у области обезбеђивања сигурног ланца исхране. Износећи да прати економски развој наше земље, навео је да је упознат да су српски прехрамбени производи, осим што су изузетног квалитета и далеко повољнији него у другим европским земљама, што фокусира њихову пажњу управо на нашу земљу, посебно због актуелних дешавања у Украјини и услова приоритетног обезбеђивања алтернативних снабдевача и путева допремања прехрамбених производа у Кувајт.

Отправница послова је Ал-Заиду уручила позивно писмо председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа.

Original Article