НОВИ ПАЗАР, 1. јула (Тањуг) – Група од 22 медицинска радника из Крагујевца и других делова Србије стигла је данас поподне у Нови Пазар, где ће помоћи својим колегама у Општој болници да се изборе са повећаним бројем заражених корона вирусом.

“Ово су све искусни људи који су прошли кроз ковид блнице, били у првим редовима фронта за одбрану од корона вируса, који ће едуковати наше људе, и који ће нам помоћи да спасимо што висе живота у Новом Пазару”, рекао је координатор пазарске болнице Мирсад Ðерлек на прес конференцији.

Он је захвалио колегама који су који су оставили своје породице, своје пацијенте и дошли да помогну Новом Пазару.

“Пола Србије се данас јавило и рекло да хоће да дође у Нови Пазар и помогне. Јутрос сам био уплашен и забринут, али сад, кад сам видео ентузијазам ових људи, можемо да кажемо да ћемо сигурно победити зло које је снашло Србију и Нови Пазар,” рекао је Ðерлек и захвалио и Министарству здравља и министру Златибору Лончару, уз чију је помоћ организован долазак медицинских радника из Србије у Општу болницу у Пазару .

Они ће ће у Пазару применити систем епидемиолошке заштите и протоколе лечења који су успешно примењени у другим болницама у претходна три месеца, како је раније данас рекао Ðерлек.

Допринос сваког грађанина, рекао је регионални координатор Министарства здравља за цовид Слободан Милисављевић, јесте да се држе лицних заштиних мера, да држе дистанцу, да се суздрже од честих контаката са остали људима док не победимо корону.

Original Article