(Last Updated On: January 31, 2022)

Почасни конзулат Републике Србије у Линцу, у Горњој Аустрији, данас је почео са радом.

Свечаном отварању присустовали помоћница министра спољних послова Републике Србије Вера Вукићевић, амбасадор Србије у Аустрији Небојша Родић, генерална конзулка Србије у Салцбургу Светлана Станковић и почасни конзул у Линцу Александар Ченић.

Отварањем почасног конзулата у овом, трећем по величини, граду у Аустрији, грађани Србије добијају свој простор за представљање историје, културе и приведних потенцијала наше државе.

Отварање почасног конзулата у Линцу резултат је бриге Републике Србије за своје грађане који живе и раде у овој савезној држави, али и показатељ њеног опредељења да привредне потенцијале и економски успех, који континуирано траје последњих десет година, учини доступним аустријским привредницима, подстичући њихову спремност да инвестирају у Републику Србију, рекао је амбасадор Родић на свечаном оварању конзулата.

Додао је да је отварање конзулата и реализација трасираног пута председника Александра Вучића и министра спољних послова Николе Селаковића, да дипломатско-конзуларна представништва буду што ближа нашим грађанима, нагласивши да је у плану да се прве половине ове године у Републици Аустрији отворе још два почасна конзулата.

Original Article