У сусрет новогодишњим празницима, Амбасада Републике Србије у Лондону угостила је студенте из Србије, окупљене у Организацији српских студената у иностранству (ОССИ) који студирају на престижним британским универзитетима као што су Оксфорд, Кембриџ, Лондонски универзитетски колеџ, Империјал и други.

У поздравном говору, амбасадорка Републике Србије у Лондону Александра Јоксимовић осврнула се на значај улоге младих, образованих људи за будућност и напредак Србије, изразивши захвалност и разумевање за њихов лични напор и ангажовање.

Јоксимовић је посебно нагласила интерес Републике Србије за повратак младих, школованих људи чија би драгоцена знања и искуства, која су стекли на престижним универзитетима, била од непроцењиве користи за отаџбину. У том контексту, студенти су имали прилике да се ближе упознају са различитим програмима Владе Републике Србије којима се подстиче повратак исељеника.

Уз подсећање на потписан протокол о сарадњи између Министарства спољних послова Републике Србије и ОССИ, Јоксимовић је подвукла да Амбасада увек стоји на располагању свим нашим студентима који се школују у Британији.

У име Организације српских студената у иностранству, присутнима се обратио Ђорђе Живановић, председник огранка за Уједињено Краљевство, који је истакао значај промовисања студирања српских студената у иностранству, њиховог повезивања и повратка у домовину.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)