Амбасадорка Републике Србије у Лондону Александра Јоксимовић боравла је у дводневној радној посети изборној јединици Клиторпс у Линконшајеру, на позив Мартина Викерса, посланика и специјалног трговинског изасланика за Западни балкан.

У разговору са многобројним представницима локалних самоуправа, привредницима, посланицима, као и представницима привредних комора, амбасадорка Јоксимовић је имала прилике да се упозна са зеленом агендом Клиторпса и потенцијалима обновљиве енергије.

Том приликом, Јоксимовић је упознала саговорнике са привредним кретањима и економским растом Републике Србије, а домаћини су највеће интересовање показали за инфраструктурне пројекте и могућности даљег развоја пословних веза кроз успостављени оквир потписаног Споразума о партнерству, трговини и сарадњи.

Након недавне посете Мартина Викерса Београду, боравак амбасадорке Јоксимовић на северу Енглеске био је још једна прилика за успостављање директних контаката и разматрање конкретних идеја и пројеката ради даљег унапређења економске сарадње Србије и Уједињеног Краљевства.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)