Британско-српска конференција под називом "Могућности након новог билатералног трговинског споразума", која ће се одржати у понедељак у Београду, добра је прилика да се ради на унапређењу односа две земље, оценила је амбасадорка Србије у Великој Британији Александра Јоксимовић.

Амбасадорка за Танјуг каже да су односи Велике Британије и Србије добри, али да постоји простор за њихово унапређење, као и да је од изузетне важности препознати значај билатералних односа две земље.

Конференција се одржава уз подршку Групе за Србију Парламента Велике Британије и Парламентарне групе пријатељства са Великом Британијом Народне скупштине Србије, а Јоксимовић наводи да је српски парламент на овај начин, не само подржао односе две земље, него жели и да допринесе њиховом продубљивању и то уз помоћ великог броја експерата који ће учествовати, а који су познаваоци билатералних односа Србије и УК.

"Конференција ће обухватити широк дијапазон тема од значаја. Мислим да ће додатни фокус бити пре свега на економији, дакле и за Србију и за УК, тема економије је од приоритетног значаја", каже Јоксимовић, која ће на конференцији имати завршну реч.

Сматра да је у постбрегзит периоду важно успоставити такву врсту комуникације која ће омогућити да у економском смислу трговинска размена добија константно на замаху.

Додаје и да су сви други аспекти билатералних односа такође од изузетног значаја.

"Мислим да је листа учесника изузетно репрезентативна и искрено се надам да ће закључци овакве конференције допринети бољем разумевању билатералних односа, али и на одређен начин информисању јавности о нивоу односа између Србије и УК", казала је Јоксимовић.

Шеста Британско-српска конференција одржава се на тему ''Нови билатерални споразум – могућности за партнерство, трговину и сарадњу''.

Скуп организује и београдска консултантска кућа "Еуросфера енд Партнерс", а очекивања су да скуп пружи продубљен и непосредан увид у перспективе динамичних односа између Велике Британије, Србије и шире европске заједнице.

Извор: Танјуг

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)