Амбасадорка Републике Србије у Лондону Александра Јоксимовић посетила је штанд Србије на Међународном сајму хране и пића, који се одржава од 21-23. марта у Лондону.

У склопу обједињеног представљања наших прехрамбених производа изузетног квалитета, на штанду Србије наступале су компаније Флора доо Ивањица, Баскет Здравија Храна – Мејд бај хенд (Made by Hand), Дамар Тартуфи, Колд Прессок (Cold Pressok) и Матијашевић виногради. Учесници сајма су на српском штанду имали прилику да пробају разноврсне производе првокласног квалитета, као што су џемови, сокови, производи од тартуфа, вина, бисквити и други.

Поред српских произвођача, на штанду су били присутни представници Привредне коморе Србије и Британско-српске привредне коморе, који су учествовали у успешној организацији наступа Србије.

Амбасада Републике Србије у Лондону је овим поводом, као што је то био случај и раније, пружила подршку у реализацији наступа српских произвођача на једном од највећих сајмова промоције првокласних прехрамбених производа на свету.

У разговору амбасадорке Јоксимовић са излагачима и многобројним заинтересованим гостима, разматране су могућности за представљање српске прехрамбене индустрије на британском тржишту и пласман наших производа.

Поводом наступа Србије на Међународном сајму хране и пића у Лондону, у Амбасади је одржан пријем за учеснике, представнике британске пословне заједнице и заинтересоване партнере. Скуп у Амбасади био је још једна прилика за промоцију српских прехрамбених производа изузетног квалитета, успостављање пословних контаката и разматрање будуће сарадње.

Обраћајући се присутнима, амбасадорка Јоксимовић поздравила је успешно представљање српских производа врхунског квалитета на Сајму у Лондону и нагласила наше велике потенцијале за пласман на британском тржишту.

Још једном изразивши захвалност представницима ПКС и Британско-српске привредне коморе за допринос у реализацији учешћа српских компанија на Међународном сајму хране и пића, Јоксимовић је позвала уважене госте да пробају неке од производа који су представљени у Лондону и лично се увере у њихов изванредан квалитет.

Председавајући Британско-српске привредне коморе Дејвид Ландсман посебно је истакао подршку и ангажовање Владе Републике Србије, ПКС и Амбасаде у Лондону, као и британске Владе и Амбасаде у Београду на унапређењу економске сарадње. Осврнувши се на промоцију српских производа на Сајму у Лондону, оценио је да их одликује органска производња и изузетан квалитет. Уз жељу да наши производи у будућности што више буду заступљени на британском тржишту, Ландсман је пренео спремност организације којом руководи да пружи пун допринос реализацији будућих привредних аранжмана.

Original Article

(Visited 4 times, 1 visits today)