БЕОГРАД, 1. јула (Тањуг) – Министар здравља Златибор Лоначар каже да ће цела Општа болница у Новом Пазару од данас постати ковид болница, да има довољно опреме за наредних пар недеља, те да ће данас у тај град стићи 14 лекара и медицинских техничара из Крагујевца који ће помоћи у борби против корона вируса.

“Одговорно тврдим да болница у Новом Пазару има највише опреме од свих болница у Србији, то је једина истина”, рекао је Лончар.

Лончар је у укључењу за РТС апеловао на све грађане да не шире панику и дезинформације и да, без провере, не прихватају “здраво за готово” вести које се шире по друштвеним мрежама.

“Премијерка и ја смо се јуче уверили да опреме у Новом Пазару има добољно не само за наредних пар дана, већ наредних недеља. Инфомрације које се појављују на друштвеним мрежама нису валидне информације које треба прихватити здраво за готово и пустити то као вест”, рекао је Лончар.

Министар је рекао да у Новом Пазару већ има медицинских радника из унутрашњости, а да ће данас око 15 сати тамо стићи и девет лекара и пет медицинских сестара и техничара из Крагујевца.

Од данас ће цела болница у Новом Пазару бити ковид болница, а остали пацијенти ће бити распоређени на друга места.

“Сви капацитети болнице у Новом Пазару биће за ковид пацијенте”, рекао је Лончар и додао да се од јуче примају и нови лекари и сестре.

“Молим све да не шире панику и дезинформације, да нешто што се појављује на друштвеним мрежама није валидно и мора званично да се провери. Одговорно тврдим да болница у Новом Пазару има највише опреме од свих болница у Србији”, рекао је Лончар.

Original Article