Амбасадорка Републике Србије у Белгији Марина Јовићевић, која је и амбасадор на нерезидентној основи у Луксембургу, састала се са председником Парламента Луксембурга Фернандом Етгеном.

Током разговора, закључено је да је у претходне четири године, током мандата амбасадорке Јовићевић, дошло до значајног унапређења билатералних односа Србије и Луксембурга, што се види и кроз реализацију посета на нивоу председника влада и министра спољних послова, као и кроз увођење директне линије Луксера до Београда.

Амбасадорка је захвалила на подршци Луксембурга европској интеграцији Србије и изнела очекивања да ће до краја ове године преговори са ЕУ бити настављени.

Том приликом, Јовићевић је поновила позив председнику Парламента Луксембурга да у току следеће године, када две земље обележавају 95 година од успостављања дипломатских односа, посети Републику Србију.

Председник Парламента захвалио је амбасадорки Јовићевић на активном приступу у раду, што је резултирало развојем билатералне сарадње две земље у бројним областима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)