Министар спољних послова Србије Никола Селаковић допутовао је вечерас у Зимбабве, где започиње посету групи афричких земаља којима је Србија донирала вакцине против вируса корона.

Шефа српске дипломатије су на аеродрому у Харареу дочекали министар иностраних послова Фредерик Шава, здравља Џон Мангвиро и локалне самоуправе и јавних послова Џули Мојо.

Министар Селаковић ће сутра са својим колегом Фредерик Шавом потписати уговор о донацији 30.000 вакцина против вируса корона, а Србија ће Зимбабвеу, осим вакцина, донирати и 65 тона прехрамбених производа.

Селаковић ће у наредна два дана посетити и Замбију, Анголу и Намибију, где ће предати вакцине против вируса корона, али и позвати званичнике тих земаља на обележавање 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља, 11. и 12. октобра у Београду.

Шеф српске дипломатије се, пре доласка у Зимбабве, у Најробију састао са државним секретаром у Министарству иностраних послова Кеније Абабуом Намвамбеом, којем је уручио позивно писмо за учешће представника те земље на обележавању 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних.

Саговорници су приликом сусрета на аеродрому у Најробију констатовали да су билатерални односи Србије и Кеније веома добри и пријатељски, и да их карактерише узајамно разумевање и поверење.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)