Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изајавио је данас да је представница привремених институција самоуправе у Приштини Вљоса Османи у континуитету лагала на седници Савета безбедности УН.

„Грађанка Србије, госпођа Османи-Садрију, причала је бајке описујући лажну државу као једног од светских шампиона мира и стабилности“, рекао је Селаковић, који је на седници СБУН показао фотографије Срећка Софронијевића, рањеног у леђа приликом последњег упада РОСУ на север КиМ, и запитао да ли је то дело шампиона мира и стабилности.

Њој је, како је констатовао, дозвољено да лаже зато што не представља никога осим себе, иако је необорива истина да унилатерализам Приштине уништава све напоре да се дође до одрживог компромисног решења кроз дијалог.

„Она је ћутала о чињеници да је њихова лажна држава заснована на ратним злочинима и да су њени оснивачи у затвору. Ћутала је о српским жртвама и етничком чишћењу које потврђује чињеница да и даље више од 200.000 интерно расељених лица чека више од 22 године како би се вратили својим кућама“, рекао је Селаковић.

Шеф српске дипломатије цитирао је изјаве Аљбина Куртија и Вљосе Османи којима се отворено поручује да Приштина неће дозволити оснивање Заједнице српских општина.

„Балкански Кољачи попут Хашима Тачија, Кадрија Весељија и других, који су киднаповали цивиле и трговали њиховим органима, налазе се у затвору и пред њима је кривични процес“, рекао је Селаковић.

Указао је на лаж о 20.000 жртава сексуалног насиља током сукоба на КиМ, јер, према прошлом извештају генералног секретара УН о раду УНМИК-а, статус жртава сексуалног насиља потврђен је за 912 особа.

Министар Селаковић уложио је протест председавајућем због тога што је представнику Приштине уопште дозвољено да уђе у салу за седнице са маском са симболима лажне државе „Косово“.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)