Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је најсрдачније честитке поводом Дана независности Републике Кипар, као и најбоље жеље за свестрани просперитет и благостање братског кипарског народа.

„Чврсто сам уверен да ће односи и везе наша два народа и државе, постојано утемељени на снажном пријатељству, узајамном поверењу, историјски потврђеној блискости и солидарности, наставити да се развијају у духу блиске сарадње и нераскидивог пријатељства“, наводи се у честитки упућеној кипарском министру иностраних послова Никосу Христодулидису.

Селаковић је овом приликом поновио пуну и безрезервну подршку коју Република Србија пружа очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Кипар, што укључује и суверена права Кипра у својој Ексклузивној економској зони.

„Истовремено, желим да пренесем посебну захвалност на принципијелној позицији Републике Кипар по питању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије, као и на снажној и активној подршци Ваше земље Републици Србији на њеном путу ка чланству у Европској унији“, наводи се у честитки.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)