Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је свом шпанском колеги Хосе Мануелу Албаресу Буену Дан државности Краљевине Шпаније и изразио очекивање да ће две државе наставити да унапређују сарадњу у обостраном интересу.

„Дубоко сам уверен да ће традиционално пријатељски односи, узајамно разумевање и свестрана билатерална сарадња Републике Србије и Краљевине Шпаније наставити да се унапређују у обостраном интересу“, навео је министар Селаковић у честитки.

Шеф српске дипломатије је изразио захвалност на принципијелној позицији Шпаније у погледу очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на континуираној подршци коју нам пружа у процесу европских интеграција.

„Искрено се надам да ћемо у том духу наставити конструктиван дијалог, као и да ћемо и убудуће моћи да рачунамо на разумевање и подршку пријатељске Краљевине Шпаније“, поручио је министар Селаковић.

Шеф српске дипломатије је нагласио да Србија остаје посвећена јачању веза са Краљевином Шпанијом, имајући у виду досадашњу успешну билатералну сарадњу између наших двеју земаља, као и значај одржавања континуитета политичког дијалога на највишем и високом нивоу.

Министар Селаковић је упутио најбоље жеље за добробит Шпаније и просперитет њених грађана.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)