Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас, на маргинама састанка на високом нивоу посвећеног обележавању 60. годишњице прве конференције ПНЗ, са замеником министра иностраних послова за економску дипломатију Ирана Мадијем Сафаријем.

Селаковић је истакао да су политички односи две земље добри и да их карактеришу пријатељство и узајамно разумевање, подсетивши да следеће године обележавамо 85 година дипломатских односа.

Према речима министра, Србија је веома јасног опредељења и жели да интензивира политички дијалог са Ираном, изразивши наду да ће у скоријем периоду дођи и до реализација посета на највишем нивоу.

Селаковић је поручио да је, на темељима пријатељских односа двеју земаља, потребно радити на унапређењу економске сарадње, изневши да постоје потенцијали у многим областима, попут пољопривреде, енергетике, грађевинарства, туризма.

Шеф српске дипломатије захвалио је на принципијелној позицији Ирана по питању КиМ, а посебно на недвосмисленој подршци на коју можемо да се ослонимо у оквиру међународних организација.

Министар се осврнуо и на традиционално добру сарадњу у области образовања и додао да желимо да кроз програм „Свет у Србији“ омогућимо што већем броју студената из Ирана да се школују у нашој земљи.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)