Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се, на маргинама Министарског савета ОЕБС-а у Стокхолму, са министром спољних послова Казахстана Мухтаром Тилеубердијем.

Министар Селаковић је са задовољством констатовао да су односи наше две земље традиционално добри, пријатељски и без отворених питања.

Селаковић је истакао да је Србија захвална је Казахстану на јасној и принципијелној позицији о непризнавању самопроглашеног Косова, преневши да очекујемо да ће се та подршка и наставити, како билатерално, тако и у међународним организацијама.

Шеф српске дипломатије нагласио је да је наша земља опредељена да јача и унапређује укупну сарадњу с Казахстаном, указавши да би томе умногоме допринеле посете на високом и највишем нивоу. Позвао је казахстанског колегу да посети Србију, али, такође, исказао спремност да у наредном периоду посети Казахстан.

Селаковић је захвалио на отварању Амбасаде Казахстана у Београду и именовању амбасадора у нашој земљи. Такође, у циљу унапређења свеукупних односа, предложио је и одржавање политичких консултација две земље.

Према речима министара, економска сарадње две земље је испод реалних могућности, те је неопходно искористити све предности и потенцијале. Сагласили су се да је пожељно организовати пословни форум привредника обе државе.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)