Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Босне и Херцеговине одржане су данас у Београду.

На консултацијама су размењена мишљења о узајамној конзуларној сарадњи и другим актуелним питањима од заједничког интереса.

Делегације два министарства оцениле су да су конзуларни односи две земље добри, те да Споразум о узајамном заступању у пружању конзуларне заштите и услуга у трећим државама доприноси бољој заштити права и интереса две земље.

Изражена је обострана спремност за даље развијање конзуларних односа и сарадње, као и унапређење уговорног стања Републике Србије и БиХ.

Током консултација договорена је даља сарадња и редовна размена искустава у конзуларној области, а посебно у вези са пружањем конзуларне заштите грађанима у хитним и ванредним ситуацијама.

Делегацију Србије на конзуларним консултацијама предводила је амбасадорка Вера Вукићевић, помоћница министра за конзуларне послове, а делегацију Босне и Херцеговине Франо Планинић, помоћник министра за међународно правне и конзуларне послове.
Original Article