Министар спољних послова Никола Селаковић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Катара шеика Мубарака бин Фахада Ал Танија.

Министар Селаковић је оценио да су билатерални односи добри и пријатељски и изразио спремност наше земље за унапређење политичког дијалога.

Говорећи о економској сарадњи, Селаковић је констатовао да је она релативно скромног обима и указао на значајан потенцијал за њено унапређење. Министар је посебно подвукао интерес Србије за раст катарских инвестиција, јачање трговинске размене и планирање нових послова.

Министар Селаковић је информисао саговорника о обележавању значајног јубилеја Покрета несврстаних који ће бити у октобру у Београду – 60 година од Прве конференције, упутивши позив и изразивши наду да ће високи представници Катара присуствовати овом скупу.

Саговорници су разменили искуства досадашње борбе две земље са вирусом корона и сагласили се да се само заједничким снагама, солидарношћу и здруженом акцијом може превазићи криза са којом је суочен читав свет. Селаковић је изразио захвалност Катару на пријатељској помоћи упућеној Србији прошле године у виду медицинске опреме.

Шеф српске дипломатије захвалио је амбасадору Ал Танију на личном ангажману и доприносу у развоју свеукупних билатералних односа и пожелео му пуно професионалних успеха у предстојећем периоду.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)