Амбасадор Србије у Норвешкој Драган Петровић предао је акредитивна писма председнику Исланда Гвиднију Јоханесону на церемонији одржаној у Рејкјавику, чиме је званично преузео дужност амбасадора Србије на Исланду на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Ослу.

Амбасадор Петровић информисао је председника Јоханесона о економским потенцијалима Србије, процесу евроинтеграција, као и регионалној сарадњи за коју се наша земља залаже, и позвао на јачање присуства и улагања исландских привредника у овим областима.
Током сусрета, председник Јоханесон посебно је указао на допринос представника српске заједнице у области спорта и културе на Исланду.
У разговору је, такође, изражен обострани интерес за унапређење трговинске размене и привредне сарадње, нарочито у областима коришћења геотермалних извора, обновљиве енергије и заштите животне средине.
За време боравка у Рејкјавику, амбасадор Петровић имао је и одвојене састанке са министарком индустрије, иновација и туризма Тордис Колбрун Гилфадотир, званичницима Министарства спољних послова, као и представницима српске дијаспоре на Исланду.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)