Представници Амбасаде Републике Србије у Берлину и Генералног конзулата у Хамбургу присуствовали су отварању изложбе у Оснабрику „Судбине и казивања: Чудо у Оснабрику“, посвећеној сећању на официре Војске Краљевине Југославије који су између 1941. и 1945. године интернирани у официрски логор у овом граду.

Изложбу је организовало Удружење „Барака 35“, на челу са кустосом изложбе др Жељком Драгићем и Петром Милорадовићем, потомком заробљеног официра Војске Краљевине Југославије.

Министар унутрашњних послова и спорта Доње Саксоније Борис Писториус отворио је изложбу на којој су присуствовали представници града Оснабрика, Јеврејске заједнице, као и бројни други посетиоци.

Изложба која садржи фотографије и сећања на судбине официра и њихових породица, одржана је у јединој преосталој бараци некадашњег логора, коју Удружење намерава да претвори у историјско-културни центар, а касније и у музеј.

Поводом изложбе Удружење је објавило књигу о официрском логору на српском, немачком и енглеском језику, а изложба је била пропраћена и у локалним медијима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)