У амбасади Србије у Лондону јутрос је у 7 часова отворено место број 23 за гласање дијаспоре на изборима који ће у Србији и већини бирачких места у иностранству бити одржани 3. априла.

Бирачко место у Лондону ће бити отворено до 20 часова по локалном времену, а бирачка места данас ће бити отворена и у САД и Канади.

На овим изборима ће гласање бити организовано на 77 бирачких места у 34 земље, а у бирачке спискове у иностранству је, према евиденцији Републичке изборне комисије, уписано 39.777 бирача држављана Републике Србије.

То је највећи број бирачких места и пријављених бирача у иностранству од 2004. године када је припадницима дијаспоре омогућено да гласају ван матице.

Државе у којима ће бити организовано гласање су: Аустрија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Велика Британија, Грчка, Данска, Италија, Канада, Катар, Кипар, Либан, Луксембург, Малта, Мађарска, Немачка, Норвешка, Румунија, Русија, Северна Македонија, Сједињене Америчке Државе, Словачка, Словенија, Турска, Уједињени Арапски Емирати, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Црна Гора, Чешка, Швајцарска, Шведска и Шпанија.

Гласачка места ће бити отворена 3. априла од 7 до 20 сати по локалном времену, изузев у Великој Британији, САД и Канади где се, због временске зоне, гласање одржава 2. априла у истом временском интервалу по локалном времену.
Original Article