Амбасадор Републике Србије Зоран Марковић данас је свечано отворио конзулат Републике Србије у Бурси на челу са почасним конзулом Зарифом Алпом.

У свом обраћању амбасадор Марковић је истакао значај добрих билатералних односа Србије и Турске.

Нагласио је да је Зариф Алп један од истакнутих привредника у области металске индустрије, поседује седам фабрика, кооперант је брендова као што су Фергусон, Фиат и Рено. Додао је да је препознат у исељеничкој заједници као неко ко око себе окупља људе и несебично помаже месту одакле је потекао – Пријепољу.

Поред амбасадора Марковића и почасног конзула Алпа, скупу су се обратили и шефови група пријатељства обе народне скупштине као и народни посланици свих партија у турском парламенту, што говори о угледу који Зариф Алп ужива у Бурси.

На свечаности је присуствовало више од 200 званица, међу којима заменик гувернера округа, шефови група пријатељства у парламентима Србије и Турске, посланици у Великој народној скупштини Републике Турске, градоначелници Пријепоља и Новог Пазара, као и више од 50 истакнутих привредника из Бурсе, који су чланови удружења турских бизнисмена пореклом са простора Балкана – RUMELISAID, чији је председник Зариф Алп.

Скупу је присуствовао и заменик председника TASYAPI корпорације, која гради ауто пут од Београда ка Сарајеву и шири мрежу локалних путева на потезу Нови Пазар – Тутин.

Догађај је пратило шест турских телевизија, од којих две са националном фреквенцијом.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)