Амбасадор Републике Србије у Турској Зоран Марковић вечерас је, у присуству управника округа Алање Фатиха Уркмезера, градоначелника Адема Мурата Јуџела и почасног конзула Октаја Карађе, свечано отворио почасни конзулат Републике Србије у Алањи.

Амбасадор Марковић је истакао да Алања представља врло значајну регију Турске са огромним потенцијалом, као и да је сваке године посећује све више грађана Србије.

Амбасадор је рекао да чврство верује да је Октај Карађа прави избор за почасног конзула и да ће с њим на челу конзулата односи наше две пријатељске земље узнапредовати, не само у области туризма, већ и у свим гранама привреде, где Србија и Турска имају шта да понуде једна другој.

У свом обраћању, Октај Карађа је истакао да му је велика част што је изабран од стране Републике Србије за почасног конзула у Алањи.

Почасни конзул је подвукао да је функција коју ће обављати привилегија, али и обавеза да пружи допринос даљем продубљивању односа Србије и Турске, чему су посебан печат својим личним односом дали председници наших двеју земаља, Реџеп Тајип Ердоган и Александар Вучић.

Градоначелник Алање Адем Мурат Јуџел истакао је значај отварања почасног конзулата Србије у Алањи, првенствено због сарадње у погледу туризма, као и привредних односа, истакавши да је ово једанаести почасни конзулат који је отворен у Алањи.

Церемонији отварања присуствовали су високи званичници из Анталије и Алање, почасни конзули, као и представници туристичког и привредног сектора.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)