Отправник послова Амбасаде Републике Србије у Индији, која је надлежна и за Авганистан, Синиша Павић рекао је данас за Танјуг да је у контакту са троје држављана Србије у Kабулу и да се ради на њиховој евакуацији.

,,Од јутрос имамо информације о троје наших држављана који се налазе у Авганистану. Са њима смо у перманентном контакту и радимо на њиховој хитној евакуацији с обзиром на драматичност ситуације у Kабулу", казао је Павић.

Он је рекао да је, на основу тога што је чуо од њих, али и што се може испратити преко медија, ситуација драматична.

Пренео је да су драматична и дешавања око оба аеродома у Kабулу.

,,Око цивилног аеродрома било је пуцњаве и има извештаја о најмање пет жртава, а око војног аеродрома налази се велики број људи, према проценама од 1.000 до 2.000, међу којима су и наоружани. Ситуација је врло озбиљна са неизвесним даљим током", нагласио је Павић.

Он је додао да је Амбасада у Њу Делхију у контакту са нашим држављанима, а Министарство спољних послова са земљама које планирају евакуационе летове у непосредној будућности, те да се нада да ће то донети резултате у најкраћем року.

Напоменуо је и да се већ неко време померају комерцијални летови, те поручио: ,,Трудимо се да у контакту са нашим држављанима разрешимо ситуацију на најбољи начин".

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)