На позив председника компаније “Синофарм” Лу Ђингџена, aмбасадорка Републике Србије у Пекингу Маја Стефановић учествовала је на конференцији за штампу која је организована поводом успеха компаније “Синофарм”, односно сврставања на листу најуспешнијих компанија на глобалном плану у складу са рејтингом “Форчун Глобал 500”. “Синофарм” се нашао на 80. месту најуспешнијих компанија на глобалном плану и прва је фармацеутска компанија на листи.

У свом излагању амбасадорка Стефановић је поновила захвалност Србије на помоћи и донацијама које су Влада НР Кине, а посебно кинески грађани, упутили Србији у борби против Ковид-19.

Амбасадорка је истакла најзначајније елементе сарадње Србије са овом компанијом и навела да је помоћ, односно одлука компаније да одобри куповину вакцина Србији по пријатељским ценама у најкритичнијем моменту пандемије, спасила многобројне људске животе.

Стефановић је навела да је до сада “Синофарм” испоручио Србији шест милиона вакцина, као и да је Србија прва земља у Европи која је спровела имунизацију становништва “Синофарм” вакцинама.

Она је изразила очекивање да ће се досадашња успешна сарадња наставити и проширити кроз заједничке пројекте, где је посебно издвојила очекивано скоро отварање фабрике за производњу вакцина у Србији, у складу са договором Србије, Кине и Уједињених Арапских Емирата.

На конференцији су учествовали и амбасадори Аргентине, Перуа, Египта и Пакистана. Поред писма честитке председника Аргентине и Перуа, прочитана је и честитка председнице Владе Србије Ане Брнабић упућена компанији “Синофарм” поводом поменутог успеха.Original Article